Amadeus

„Amadeus”, spectacol-eveniment dedicat lui Mozart

AmadeusActorul Claudiu Bleonţ şi regizorul constănţean Toma Enache le pregătesc constănţenilor o întâlnire specială cu epoca şi muzica lui Wolfgang Amadeus Mozart. Emoţionantul eveniment artistic va avea loc pe 23 martie, de la ora 19.00, la Casa de Cultură a Sindicatelor. Piesa „Amadeus”, după textul dramaturgului englez Peter Shaffer, îi va aduce pe aceeaşi scenă pe inepuizabilul actor Claudiu Bleonţ, în rolul compozitorului rival lui Mozart, Antonio Salieri, şi pe Vlad Grosu, un adolescent de 16 ani, din Drobeta Turnu Severin. Unul dintre cele mai importante texte de teatru contemporan – Peter Shaffer a adaptat piesa în 1984, pentru un film regizat de Milos Forman şi distins cu opt premii Oscar – va aduce pe generoasa scenă constănţeană 25 de actori, în cadrul unui spectacol-eveniment.

„În orice spectacol de teatru, publicul este investit să fie martor sau observator. În ‘Amadeus’, el este investit să fie confesor. Va asculta cea mai profundă spovedanie a unui om despre ceea ce are el luciferic, tainic, adânc, ascuns şi păcătos, în acelaşi timp făcând o pledoarie pentru ceea ce înseamnă Wolfgang Amadeus Mozart, adică creativitate, libertate, inventivitate, forţă de creaţie”, a specificat Claudiu Bleonţ. Actorul a precizat că, odată cu interpretarea acestui rol, viaţa sa a început să se schimbe din punct de vedere artistic.

Spectacolul „Amadeus” este jucat în cadrul unui amplu turneu naţional, care a cuprins oraşele Râmnicu Vâlcea, Târgu-Jiu, Deva, Alba-Iulia şi Mediaş, urmând ca actorii „să dea examen” în faţa publicului din Bucureşti, a doua zi după susţinerea reprezentaţiei de la Constanţa. Regizorul Toma Enache, bucuros de fiecare dată să joace „acasă” – a debutat în anul 1997, montând pe scena constănţeană spectacolul „Alecesta”, de Euripide – promite, la rândul său, o întâlnire de excepţie cu un text tulburător, pe muzica genială a lui Mozart, într-o interpretare de valoare: un regal actoricesc cu Claudiu Bleonţ.

Sursa: Telegraf Online

Comentarii

Speak Your Mind

Tell us what you're thinking...
and oh, if you want a pic to show with your comment, go get a gravatar!