Amadeus

Claudiu Bleonţ şi actorii severineni-aplaudaţi la scenă deschisă

Claudiu BleontSala de spectacole a Palatului Cultural „Theodor Costescu” din Drobeta Turnu Severin a găzduit aseară spectacolul de teatru „Amadeus”, de Peter Shaffer.

Este a doua premieră teatrală din această stagiune.  În luna octombrie teatrul severinean a încântat publicul cu spectacolul „Steaua fără nume” de Mihail Sebastian, în regia lui Emil Boroghină, fost director al Teatrului Național din Craiova și director al Festivalului Internațional Shakespeare.

Piesa „Amadeus” a fost pusă în scenă la Drobeta Turnu Severin de regizorul Toma Enache.

,,O premieră, după cum aţi văzut publicul severinean a fost foarte încântat, foarte entuziasmat, unii au lăcrimat, şi cred că aceste lacrimi de bucurie după acest spectacol, depun mărturie despre valoarea şi calitatea spectacolului.

Alături de un Claudiu Bleonţ senzaţional străluceşte întreaga echipă, de aceea nici nu vreau să spun nume, ci întreaga echipă care a strălucit, după cum am spus, Claudiu Bleonţ senzaţional, şi întreaga echipă a fost entuziastă, plină de dăruire, şi-a îndeplinit sarcinile pe care le-a avut fiecare. Nu putem decât să ne bucurăm împreună şi îi aşteptăm pe severineni pe: 27 noiembrie, pe 5 decembrie şi pe 17 decembrie la sala Teatrului Theodor Costescu, care cred că şi el s-a bucurat astă seară că luminile scenei s-au aprins atât de puternic şi că sufletele severinenilor au pulsat aşa cum cred că şi-a dorit el dintotdeauna.” a  spus Toma Enache- regizor piesa “Amadeus” de Peter Shaffer.

Aflată deja la a doua premieră în această toamnă, actriţa Silvia Săftoiu, s-a concentrat, a pus suflet şi a dat tot ce a fost mai bun în interpretarea rolului contesa Orsini Rozemberg în piesa „Amadeus”. ,,Sunt încă emoţionată, dar mă bucur că am putut să dau viaţă acestui personaj, Contesa Orsini Rozemberg- director de teatru. Trăiesc un vis, un vis care a devenit realitate, faptul că am putut să fiu în astă seară alături de Claudiu Bleonţ, la aşa o premieră, asta mă bucură foarte mult şi îmi dă speranţă pentru viitor.

Am reuşit în două luni de zile să joc în două premiere, în octombrie ,,Steaua fără nume” de Mihail Sebastian  în regia domnului Emil Boroghină, iar acum în această frumoasă piesă, deasebită, nobilă pot să spun, „Amadeus” de Peter Shaffer, în regia lui Toma Enache. Am fost o echipă, am reuşit să strălucim datorită lui Claudiu Bleonţ şi mă bucur că am avut ocazia să fiu alături de el pe scenă. Este un actor deştept care, nu ştiu cât de bună impresie a făcut în alte roluri, dar acesta a fost senzaţional. Pe cei care nu aţi reuşit să ajungeţi în data de 19 noiembrie la premieră vă aşteptăm în data de 27 noiembrie , vinerea viitoare, când o să avem un alt spectacol, în data de 5 decembrie şi în data de 17 decembrie. Vă aşteptăm cu drag să vedeţi o piesă deosebită.” a spus Silvia Săftoiu- actriţă Teatrul popular din Drobeta Turnu Severin.

Sursa: radiolumina.ro

Comentarii

Speak Your Mind

Tell us what you're thinking...
and oh, if you want a pic to show with your comment, go get a gravatar!